Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2018 15:05 - Ex, тази любов
Автор: strandedmoon Категория: Други   
Прочетен: 936 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.10.2018 15:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 imageДнес всички говорят за любов, както е било винаги. 
Стоя си и се чудя, защо след като всички са вечно наранени, изстрадали, неразбрани, неговорещи и всички други щуротии, които са ги направили разочаровани, не спрат да се самосъжаляват, а станат и продължат напред, защото всичко минава, а партньорите, за да се срещнат, е нужно да се видят?
Много хора казват, че чакат любов, но никой не излиза от своя свят, от четиристенния си затвор или не маха слушалките от ушите си, за да чуе, пропътува и види, че търсенето на любовта е крайно различно от показаното в  песните, книгите и филмите. Това е  един разговор на две души  за техните страхове, копнежи, разочарования и дребни победи. Среща на две бития, сблъсък на две личности, конфликти и решаването им. 
Много хора искат любов, но не правят и крачка към друг човек - да го усетят, чуят, разберат и приемат такъв, какъвто е. Защото променянето на другия без негово желание е по-страшно от всяка раздяла. (Не)Опита му за разбиране също.
Лесно е да се съди, да не се влиза в личното пространство и да сеизбягват контакти, но как иначе ще се срещне любовта? Ако човек си стои в къщи, не се разхожда, не общува и слуша музика със слушалките вместо да разговаря, няма как да се случи абсолютно нищо. 
Други хора са разочаровани от интриги, предателства, нерабирателства и си мислят, че не са родени с късмет, любовта ще дойде от само себе си и само с положително мислене без реални стъпки, а това е просто една голяма илюзия. 
Според мен всички се страхуват от любовта, защото могат да се наранят или пък да се окажат до човек, с който в годините да не изградят нищо, а тогава всичко се разпада. 
Защо, например, човек, който си търси партньор/ка - не става от компютъра, не заговаря другите и не поема инициативата? Защото му липсва кураж, а като няма стъпки, няма постижения, няма срещи и накрая всеки си стои сам, докато слуша музика за любов и плаче, защото е самотен. 
Защо и човек, който е създал дете и има партньор, вместо да стане от компютъра, телефона, телевизора или  да прекъсне домакинската работа, не помогне на другия да приключат по-бързо неговите неща, да излязат и да се радват на без друго ограниченото си време? Ако няма споделеност и внимание, отново е въпрос на време да се чувства някой предаден и пак да стои сам пред телевизора или компютъра, гледайки романтични филми със сълзи на очи?
Защо и младите хора, вместо да играят dating simulator игри не се опитат сами да поканят някого на среща? 
Чудна работа - всички плачат за любов, искат я и си мечтаят за Истинския Човек - Другата им половина, а Никой не смята, че все пак и той/тя следва да положи усилия.
Такива неща. Ех, тази любов - само мисли, желания, но не и реалност. :)




Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: strandedmoon
Категория: Други
Прочетен: 6732
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031